DIÓSGYŐRI KAJAK-KENU SPORT 

Bemutatkozás

A DIÓSGYŐRI KAJAK-KENU 

A Diósgyőri Kajak-Kenu Sport  célja az volt, hogy a kajak-kenu sportágban ütőképes, erős kajak-kenu klubbot hozzunk létre, egyértelműen a minőségi sport fejlesztésével. 

A kajak-kenu sportág nagy hagyományokkal rendelkezik az utánpótlás nevelés tekintetében, hiszen nyaranta több mint 2000 igazolt fiatal versenyző vesz részt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett Országos Bajnokságain, és akkor még nem is említettük azokat a sportolókat, akik a versenyrendszeren kívül űzik a kajak-kenu sportágat.

 A Diósgyőri kajak-kenu szakosztályban 2007 jan tól beindítottuk az utánpótlás programunkat. Ami elég sikeresnek bizonyult. Ami azt jelenti, hogy jelenleg a klubunk 90 fővel dolgozik. A tervünk 2021 - re  bővíteni a létszámunkat. A hajóparkunk folyamatosan bővül. A versenyzőink a legjobb hajókban tudják tehetségüket kibontakoztatni. A vízi telepünkön nagy létszám befogadására készült öltöző és vizes blokk található. Ezenkívül kondicionáló terem , hajók javítására szolgáló műhely, irodák találhatóak. A hajók befogadására 260 m2-es hajó tároló épület. Biztonságos vízre szállási lehetőség, 100 m2 felületű pontomról. 

A gyermekek fejlődését 5 edző segíti . A Szakosztály elnöke: Slisz Béla   

"Soha egyetlen percig nem fordult meg a fejemben, hogy feladom. Mert hiszek abban, hogy az ember legfőbb dolga ezen a világon, hogy az álmait valóra váltsa. Higgyétek el, sohasem késő! "


Edző  /Elnökségi tag /

Belányi Zsolt 

A kajak-kenu sporttal 1977-ben ismerkedtem meg tíz évesen, tíz éven keresztül versenyeztem. Több Országos verseny győztese voltam.
Azóta lelkes sport - rajongó vagyok. Heti 4-5 alkalommal még a mai napig is aktívan edzem.
Gyermekek tanításával, hogy kajakosokká és kenusokká váljanak 2007 - óta foglalkozom.
Azóta kineveltem több korosztályos magyar válogatottat illetve Magyar Bajnokot. Korosztályos világversenyen indulókat (ORV) ahol a legjobb eredmény 2 db ezüst érem.
Igazi csapatszellem alakult ki a csoportban. Igaz egyéni sportág, de csapatban edzünk úgy a vízen és a téli alapozó edzéseken is.
Edzőtáborokba részt veszünk télen és nyáron egyaránt.

 

TAPASZTALAT

Edző (2006 - jelen)
Kajak-Kenu sport kezdete (1977 - jelen)

ELÉRT SIKEREK

Több Országos verseny győztese voltam.  Csapathajóban és C-1-ben egyaránt 

zsobakenu@gmail.com

DVTK Kajak-Kenu Szakosztály  Elnöke

SLISZ BÉLA

Viola Viktor  -  Slisz Béla  -  Bodonyi András

E-mail cím: bela.slisz@freemail.hu

1970-ben 11 évesen ismerkedtem meg a kajak-kenu sportággal. Első évben kajakoztam ahol Én voltam az eszkimó kajak versenyszámban az első Magyar Bajnok. Majd a kenu sportágat választottam. Ahol szintén több országos verseny győztese voltam. Majd 1981-től edzői pályára léptem. Először a DVTK-nál majd az MVSC-nél. Majd 1985-ben letettem a lapátomat.  2000-ben szenior versenyzőként visszatértem a Diósgyőri Kajak Sport Cluba. 2003-ban már a DKSC elnökeként újból megalapoztam és elindítottam kenusportot . 2006 -ig már több korosztályos válogatottat neveltem ki. Legkiemelkedőbbek Bodonyi András & Viola Viktor. Ma már a felnőtt válogatott meghatározó egyéniségei. Tokiói keret tagjai.

TAPASZTALAT

Edző (1981 - jelen)  Kajak-Kenu sport kezdete (1970 - jelen)

ELÉRT SIKEREK

Több Országos verseny győztese voltam. Csapathajóban és C-1-ben egyaránt