DIÓSGYŐRI KAJAK-KENU SPORT 

Bemutatkozás

A DIÓSGYŐRI KAJAK-KENU 

A Diósgyőri Kajak Sport Club Egyesület célja a kajak-kenusport népszerűsítése, mind a minőségi, mind a szabadidő sport eredményes működésének biztosítása. 

Célja a fiatalok egészséges életmódra történő nevelése megfelelő mozgáskultúra és mozgásigény kialakításával. Közreműködik az utánpótlás képzés folyamatos zavartalan és sikeres folytatásában biztosítja a helyi kajak-kenusport zavartalan és sikeres tevékenységét. 

Ellátja az MKKSZ által meghatározott sportszakmai feladatokat, valamint az országos és nemzetközi kajak kenu versenyeken való részvétellel, illetve a versenyek szervezésével kapcsolatos feladatokat. Lehetőségeihez mérten anyagi támogatást nyújt a sportolók edzése edzőtábora utaztatása és elszállásolása biztosítására. Céljai elérése érdekében - sport felszerelések biztosításával létesítmények fenntartásával és karbantartásával - elősegíti a sportolók eredményes szakmai fejlődését. Ellátja a sportolók érdekképviseletét, továbbá építi a kapcsolatai más hasonló célokért tevékenykedő társadalmi szervezetekkel, valamint együttműködik, mindazokkal, akik fentebb részletesen körülírt céljai elérését elősegítik.

A versenyzőink a legjobb hajókban tudják tehetségüket kibontakoztatni. A vízi telepünkön nagy létszám befogadására készült öltöző és vizes blokk található. Ezenkívül kondicionáló terem , hajók javítására szolgáló műhely, irodák találhatóak. A hajók befogadására 260 m2-es hajó tároló épület. Biztonságos vízre szállási lehetőség, 100 m2 felületű pontomról. 

A gyermekek fejlődését 2 edző segíti . A Szakosztály elnöke: Slisz Béla   

"Soha egyetlen percig nem fordult meg a fejemben, hogy feladom. Mert hiszek abban, hogy az ember legfőbb dolga ezen a világon, hogy az álmait valóra váltsa. Higgyétek el, sohasem késő! "


Edző  /Elnökségi tag /

Belányi Zsolt 

A kajak-kenu sporttal 1977-ben ismerkedtem meg tíz évesen, tíz éven keresztül versenyeztem. Több Országos verseny győztese voltam.
Azóta lelkes sport - rajongó vagyok. Heti 3-4 alkalommal még a mai napig is aktívan edzem.
Gyermekek tanításával, hogy kajakosokká és kenusokká váljanak 2006 - óta foglalkozom.
Azóta kineveltem több korosztályos magyar válogatottat illetve Magyar Bajnokot. Korosztályos világversenyen indulókat (ORV) ahol a legjobb eredmény 2 db ezüst  1 db bronz érem.
Igazi csapatszellem alakult ki a csoportban. Igaz egyéni sportág, de csapatban edzünk úgy a vízen és a téli alapozó edzéseken is.
Edzőtáborokba részt veszünk télen és nyáron egyaránt.

 

TAPASZTALAT

Edző (2006 - jelen)
Kajak-Kenu sport kezdete (1977 - jelen)

ELÉRT SIKEREK

Több Országos verseny győztese voltam.  Csapathajóban és C-1-ben egyaránt 

zsobakenu@gmail.com

DVTK Kajak-Kenu Szakosztály  Elnöke

SLISZ BÉLA

Viola Viktor  -  Slisz Béla  -  Bodonyi András

E-mail cím: bela.slisz@freemail.hu

1970-ben 11 évesen ismerkedtem meg a kajak-kenu sportággal. Első évben kajakoztam ahol Én voltam az eszkimó kajak versenyszámban az első Magyar Bajnok. Majd a kenu sportágat választottam. Ahol szintén több országos verseny győztese voltam. Majd 1981-től edzői pályára léptem. Először a DVTK-nál majd az MVSC-nél. Majd 1985-ben letettem a lapátomat.  2000-ben szenior versenyzőként visszatértem a Diósgyőri Kajak Sport Cluba. 2003-ban már a DKSC elnökeként újból megalapoztam és elindítottam kenusportot . 2006 -ig már több korosztályos válogatottat neveltem ki. Legkiemelkedőbbek Bodonyi András & Viola Viktor. 

TAPASZTALAT

Edző (1981 - jelen)  Kajak-Kenu sport kezdete (1970 - jelen)

ELÉRT SIKEREK

Több Országos verseny győztese voltam. Csapathajóban és C-1-ben egyaránt 

© 2018 Diósgyőri  Kajak-Kenu Szakosztály   Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el