TOBORZÁS  / EDZÉSIDŐPONTOK

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS 

Az életmód kialakulásában meghatározó a család: világnézete, életvitele és az a közösség, környezet, amelyen a gyermek a társas kapcsolatait éli, és amelynek kultúráját sajátítja el. Vagyis az életmódot a gyermek a környezetétől sajátítja el: tapasztalatok, ismeretszerzések, tevékenységek a kajak -kenu mozgástechnika gyakorlása során. A helyes életritmus kialakítása, a tevékenységek során egész nap jelen van. Minőségét meghatározza az életkor és nagymértékben befolyásolja a nevelés, az eddigi tapasztalatok, kialakult sémák, családból hozott szokások, elsajátított képességek. A test gondozásával egy időben serkenthető a szellemi egészség is melynek feltétele: • oldott légkör • jó hangulat • kellemes közérzet • az elvégzendő feladatok és ismeretek nehézségi foka a képességekhez mérten egyénenként növelhető.

Nem kell alábecsülnöd magad. Bármire képes lehetsz, tudod? Elhatározás kérdése az egész. Erős vagy. Tűzz ki magad elé egy célt, és idővel el fogod érni. 

Kenu

A kenuzás a szabadban végezhető sportok közé tartozik és a vízi sportok családjában foglal helyet. A sporteszközben menetirányban térdelnek a sportolók, és lapátjukkal folyamatosan és egyenlő időközökben, azonos körmozgásokat (ciklikus mozgást) végezve hajtják előre a hajóikat. A kenusok egy térden térdelve, egytollú lapáttal egy oldalon evezve végzik a mozgást. A hajók irányítását a kenusok a kenulapáttal végzik. Mind két hajó típusban egyéni és csapat (páros, négyes stb.) hajókban rendeznek versenyt. Az úgynevezett síkvízi versenyek 200, 500 és 1000 valamint 2000 és 4000 méteren zajlanak, míg a maraton versenyeket 28km-en rendezik. Egyes helyeken és országokban ettől eltérő versenyek is folynak, például Ázsiában, ahol a sárkánykenu versenyek nagy népszerűségnek örvendenek.

A kajakozás elsősorban a felsőtest izmait fejleszti és veszi igénybe, míg a kenuzásban a lábnak is szerep jut. A helyes evezési technika elsajátítása és annak alkalmazása a versenyeken, a hajó egyensúlyozása, a hosszú távú versenyeken szükséges taktikai iramváltások, rajtok és hajrák nagyfokú ügyességet és gyorsaságot kívánnak. A kajakos és kenus versenyzőknek sokoldalú lelki tulajdonsággal is kell rendelkezniük. A sok fáradsággal és munkával járó sporthoz igen nagy szorgalomra és akaraterőre van szükség. Valamennyi kenusnak jó úszónak kell lennie.
Ha szeretnéd kipróbálni és élvezni a kenuzás könnyed, szép mozgását, gyere kenuzz velünk!

Kajak

A kajakozás a szabadban végezhető sportok közé tartozik és a vízi sportok családjában foglal helyet. A sporteszközben menetirányban ülnek a sportolók, és lapátjukkal folyamatosan és egyenlő időközökben, azonos körmozgásokat (ciklikus mozgást) végezve hajtják előre a hajóikat. A kajakosok ülve, kéttollú lapáttal mind két oldalon evezve végzik a mozgást. A hajók irányítását maguk a sportolók végzik. A kajakosok a hajóba épített kormánnyal. Mind két hajó típusban egyéni és csapat (páros, négyes stb.) hajókban rendeznek versenyt. Az úgynevezett síkvízi versenyek 200, 500 és 1000 valamint 2000 és 4000 méteren zajlanak, míg a maraton versenyeket 28km-en rendezik. Egyes helyeken és országokban ettől eltérő versenyek is folynak, például Ázsiában, ahol a sárkánykenu versenyek nagy népszerűségnek örvendenek.

A kajakozás elsősorban a felsőtest izmait fejleszti és veszi igénybe. A helyes evezési technika elsajátítása és annak alkalmazása a versenyeken, a hajó egyensúlyozása, a hosszú távú versenyeken szükséges taktikai iramváltások, rajtok és hajrák nagyfokú ügyességet és gyorsaságot kívánnak. A kajakos és kenus versenyzőknek sokoldalú lelki tulajdonsággal is kell rendelkezniük. A sok fáradsággal és munkával járó sporthoz igen nagy szorgalomra és akaraterőre van szükség. Valamennyi kajakosnak és kenusnak jó úszónak kell lennie.
Ha szeretnéd kipróbálni és élvezni a kajakozás vagy a kenuzás könnyed, szép mozgását, gyere kajakozz vagy kenuzz velünk!

Versenyek és edzések képekben múlt, jelen és jövő

© 2018 Diósgyőri  Kajak-Kenu Szakosztály   Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el